fitness and love

Båda parter måste vara aktivt involverade för att skapa och upprätthålla intimitet.

Gymmet är en av de bästa platserna för att lära känna varandra, eftersom det redan finns en gemensam intressepunkt bland potentiella par.

Källa: https://fitnessfiesta.hu/az-intimitas-kialakulasahoz-es-fenntartasahoz-mindket-fel-aktiv-kozremukodese-szukseges/

Romantiska relationer som inleds under ett träningspass är dock relativt sällsynta, eftersom den svettiga aktiviteten inte är den mest lämpade för intimitet. Det kan dock finnas goda sidor av detta. När vi är fysiskt aktiva blir våra känslor mer intensiva. Det finns också en koppling mellan ökad hjärtfrekvens och sexuell lust. En intressant observation är att par som ofta tränar tillsammans tenderar att rapportera mer intensiva känslor.

Ett av hindren för att utveckla intimitet kan vara ångest, som är alltmer närvarande bland dagens unga människor som vill ha ett förhållande. I många fall löser tiden problemet och ett harmoniskt förhållande kan växa fram ur en initialt snubblande ansats. Men vad händer om ångest blir ett dåligt inflytande på intimiteten och helt enkelt förstör den intima upplevelsen?

Tyvärr fördjupar den negativa upplevelsen ångesten och det är verkligen en ond cirkel. Mer ångest och stress dominerar den intima intimiteten och den sexuella kommunikationen. I sådana fall är det inte den bästa lösningen att kasta bort ett annars harmoniskt förhållande, eftersom det finns mycket att förlora och problemet kan lösas. Det rekommenderas starkt i denna situation att konsultera en sexualpsykolog, med vars hjälp intimitetens utveckling kan sättas på rätt spår, uppnås och harmonin upprätthållas på lång sikt.

När partnerna lär känna varandras behov, eftersom de kan kommunicera sina önskningar och fantasier till sin partner och sedan uppfylla dem i sin lek, är det ett nöje. Men det måste utformas aktivt av båda partnerna, och om det behövs hjälp bör man söka den. Detta kan bara vara bra för alla.

Du kan läsa mer om hinder och svårigheter i sexlivet och hur man löser dem på furedi.hu. Krisztián Füredi är sexpsykolog, parterapeut och psykologspecialist med en enorm professionell bakgrund och erfarenhet. Han kan kontaktas för en enkel fråga eller för större problem, så att intimitetssvårigheter och sexuella störningar kan lösas.

Läs fler intressanta artiklar på flera språk på fitnessfiesta.hu fitnessmagasin.